top of page

Nieuwbouwwoning inrichten, waar te beginnen?!

Bij de inrichting van een nieuwbouwwoning komen veel keuzes kijken. Vanaf het moment dat je het koopcontract hebt getekend, moet je meteen gaan nadenken wat je allemaal graag wilt. Dit terwijl het huis pas na een jaar of soms zelfs na 2 jaar pas wordt opgeleverd.

Door het maken van alle keuzes kan het soms best een beetje voor stress zorgen, naast dat het natuurlijk een onwijs leuk proces is om mee te maken. Dus de eerste tip van mij: geniet er vooral van!

Maar waar moet je dus mee beginnen? Al snel zul je een gesprek hebben met je kopersbegeleider die je een hele optielijst met meer/minderwerk mee zal geven.

Het is vooral goed om eerst te kijken naar je eigen woonstijl en levensstijl. Wat vind je bijvoorbeeld belangrijk. Hangen jullie het liefst om de bank en houden jullie niet perse van koken? Of worden jullie juist het meest gelukkigst van borrelen aan een grote eettafel waar je ook nog aan kan werken, knutselen en spelletjes spelen? Stel jezelf dit soort vragen.

Op deze manier kan je ongeveer kijken welke indeling het beste bij je past. En het klopt, naar de exacte indeling word niet gevraagd door de kopersbegeleider. Maar na de ideale indeling te hebben, kan je onder andere kijken hoe groot de keuken moet worden, en dus waar de aansluiten moeten komen. Ook kan je dan beter bepalen of er lichtpunten verplaatst moeten worden of dat deze al goed zitten. En zitten de stopcontacten wel op de juiste plek ingetekend, of zou ik er graag een aantal extra hebben op bepaalde plekken. Tip: stopcontacten is fijn om in meerdere hoeken te hebben. Je hebt al gauw te weinig stopcontacten en dan moet je gaan werken met (vind ik, lelijke) stekkerdozen en onnodig veel snoer.

Na alle keuzes die je hebt moeten bij de optielijst meer/minderwerk, komen de leukere keuzes. Nu gaat het om de stijl die je het mooist vind en het uitzoeken van alle kleuren en materialen. Hier heb je best lang te tijd voor, de bouw van je droomhuis is ondertussen al begonnen/ in een vergevorderd stadium. Wat erg handig kan zijn is het maken van een moodboard. Blader door tijdschriften zoals VT Wonen, Eigen huis & Interieur en Stijlvol Wonen. Ook is Pinterest een perfect medium om ideeën op te doen en een digitaal moodboard te maken. Bij het maken van het moodboard moet je vooral doen wat dicht bij je staat. Kijk niet te veel naar de huidige trends die er zijn, want dan kan je jezelf afvragen of je dat over een jaar, als het huis eenmaal klaar is, nog mooi vindt. Verzamel naast beelden ook verschillende kleurstalen, materialen een product foto's. Op deze manier zorg je voor het meest duidelijke beeld.

Natuurlijk komen er nog een heleboel andere keuzes kijken bij het gehele traject van een nieuwbouwwoning. Binnenkort zal ik een checklist posten met alle keuzes die erbij kunnen komen kijken, dus hou deze blog in de gaten!


Vind je het leuk om met het proces bezig te zijn? Koop dan dit boek: een nieuw huis, een nieuw avontuur. Dit is een invulboek waar je al je gebeurtenissen en mijlpalen kan bijhouden, waar je foto's in kan plakken van o.a. de bouw en verschillende tips voor het maken van alle keuzes. Dus naast dat het leuk is om later terug te lezen, ook nog eens praktisch. Leuk om jezelf cadeau te doen, en zeker ook leuk om aan een ander te geven.


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page