top of page

Hoe maak je een kinderkamer sfeervoller en gezelliger?

Met een kinderkamer kan je verschillende kanten op. Wil je graag een bepaald thema, zoals Jungle, dino's of prinsessen? Of wil je de kamer liever wat rustiger houden en met mooie, warme kleuren werken. Je kan je fantasie z'n werk laten gaan. Daarom hebben we hier voor jullie een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet.


#1 Zoek een leuk behang als blikvanger!

Misschien wel het meest sfeer verhogende onderdeel in de kinderkamer; behang. Het juiste behang vinden kan best een opgave zijn, maar dat maakt wel de baby- of kinderkamer sfeervoller. Okay, je wilt dus behang in de kinderkamer, maar hoeveel wanden moet je nou kiezen? Meestal kiezen mensen voor 1 muur, ook afhankelijk van het soort behang wat je kiest. Kies je voor een een drukke en/of kleurrijke print en is de rest van de inrichting ook best druk? Dan is het goed om 1 wand te doen, en de andere wanden te verven in een mooie nude of vergrijsde tint, die past bij het behang. Is het een rustig behang, dan kan je kiezen voor meer wanden. Je kunt dan los met andere kleuren op de wanden, meubels en/of accessoires.


Beeld van Inspiratie voor je kinderkamer en eigen beeld


#2 Maak vlakken met kleur op de wanden voor een speels effect

Wat zijn kleurvakken? Je kunt ze gebruiken om diverse punten van je kamer extra aandacht te geven of wat speelsheid aan te brengen. Door het gebruik van kleurvlakken zorg je dat pluspunten van je ruimte naar voren komen. Kleuren trekken automatisch aandacht, dus het kiezen van de juiste plekken moet slim aangepakt worden. Zo kan jij dus bepalen wat eruit springt en wat er op de achtergrond blijft. Schilder bijvoorbeeld een nis in één kleur zodat deze eruit knalt. Of een bepaalde hoek in de kinderkamer, zo creëer je een apart plekje voor het spelen. Kortom het kan dus gebruikt worden om dynamiek in de kamer te creëren.


Beeld van Sjaartje en Decoideas


#3 Leg een vloerkleed op de grond; zorgt voor extra sfeer in de kamer en is ook nog eens lekker om op te spelen

Een vloerkleed in de kinderkamer staat niet alleen gezellig, maar het dempt ook geluid en voelt fijn aan wanneer je kind zit te spelen op de grond. Dan is het nog de vraag, hoe kies je het juiste formaat vloerkleed? Om het juiste vloerkleed te kiezen, is het ten eerste belangrijk om te bedenken met welk doel je het kleed in de kamer wilt leggen. Wil je graag een kleed hebben waar het kind lekker op kan spelen, kies dan een groot vloerkleed. Wil je een speciaal hoekje accentueren? Dan kan je bijvoorbeeld een rond kleed kiezen om een speelhoek nog leuker aan te kleden.

De keuze voor de maat van het kleed is natuurlijk ook afhankelijk van de verdere indeling van de kinderkamer. Houd hierbij rekening met meubels en houd in gedachten hoeveel ruimte er op de vloer overblijft. En een laatste tip, kies eens voor een andere vorm in plaats van rond of rechthoekig. Een ovaal, asymmetrisch of andere vorm kan ook goed passen in een kinderkamer.#4 Creëer een hangende chill- of speelplek

Het is altijd leuk om te spelen met verschillende hoogtes. Dit geldt voor o.a. verlichting, meubels en accessoires. Werk vanuit de vloer en vanuit de wand, maar vergeet het plafond niet. Zo zorgt een hangende relaxstoel voor een fijne, speelse plek in de kamer. Is je kindje nog wat jonger, en wil je graag een andere speelplek creëren dan anders, hang dan een schommel of ringen op. Het is dan wel goed om een vloerkleed eronder te leggen, voor een zachte landing.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page