top of page

Het creëren van de mooiste muren met behang

Meer sfeer in je huis toevoegen, hoe dan?! Dit kan je doen door aan de slag te gaan met je muren. Je hebt veel verschillende prachtige kleuren en verfmerken om met een kwast aan de slag te gaan, maar heb je wel eens aan behang gedacht. Behang is een product wat zeker niet meer oubollig is en je hebt ze in veel verschillende soorten. Wil je het rustig houden, kies dan voor een mooie structuur in een neutrale kleur. Ook kan je kiezen voor tropische patronen, retro behang, fotobehang, abstracte motieven of een behang met een patroon van één van de bekende Nederlandse schilders.

Er is ontzettend veel keuze, dus altijd één die goed bij jou past.


In deze blog wil ik 3 collecties uitlichten die ik zelf prachtig vindt en voor inspiratie voor jullie:


Zen collectie - BN Walls

Zo omschrijft BN Walls zelf hun collectie: "Je dwaalt eindeloos door de oosterse tuin, overweldigend door alle schoonheid om je heen. Je blik wordt keer op keer gevangen. Serene stillevens, fascinerende wolken en levensechte landschappen. Onze collectie Zen heeft de kracht om dit gevoel van ontspanning en kalmte bij u thuis op te wekken.''


De naam zegt het al, Zen. Een behang waarmee de ruimte rust uit straalt. Een perfect behang voor bijvoorbeeld je slaapkamer, natuurlijk kan het ook prachtig in je woonkamer, gang, toilet, etc.

De collectie bestaat uit rustige patronen en structuren in zachte en aardse tinten. Alles geïnspireerd op Oost-Azië.

Beeld van BN Walls


Behangpaneel

In het verven van muren zie je het steeds meer komen. Je hoeft niet meer een hele muur te verven, maar je ook spelen met vlakken. Maak bijvoorbeeld een lambrisering met verf, of een vlak/ cirkel op de muur. Dit kan je natuurlijk ook doen met behang. Behang word al gebruikt om een lambrisering mee te maken. Wat je nu veel ziet zijn behangpanelen. Het is eigenlijk een uitvergroot schilderij wat je op je wand krijgt. Als je een lange wand in je woonkamer hebt, kan je met een behangpaneel de muur breken. Gebruik daarnaast een prachtige kleur op de wanden die terugkomt in het behang, en het klopt helemaal. Een ander voorbeeld is het gebruik van zo'n paneel achter je bed. Haal je hoofdbord weg, en je creëert met het behang een hoofdbord.


Beeld van Eijffinger


Menagerie of Extinct Animals - Moooi & Arte

Dit is een totaal andere collectie dan de Zen collectie. De collectie Menagerie of Extinct Animals is geïnspireerd dieren. En dan niet zomaar dieren, maar 10 verschillende uitgestorven dieren. Het behang is ontworpen door het bekende Nederlandse label Moooi en is een samenwerking met het Belgische behang merk Arte. Het behang heeft een zachte structuur van textiel en het patroon is digitaal gedrukt.

De combinatie van de kleuren zijn echt fantastisch, en zelf ben ik fan van dit behang. Het is een behang wat een echte eyecatcher is. Veel meer hoef ik er niet op te zeggen, het behang spreekt van zichzelf al.

Beeld van Arte


Laat de pot verf een keer staan, en kies voor een prachtig behang. Kan jij geen keuze maken, dan kunnen wij je daarbij helpen. Stuur foto's van de ruimte waar het omgaat en daarbij je wensen en wij gaan opzoek naar het perfecte behang voor bij jou. Ook adviseren we de juiste kleuren die daarbij passen. Neem contact met ons op.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page