top of page

De leukste tips voor de wanden

Decoratie voor je wanden is vaak moeilijk te kiezen. Je weet niet hoe je accessoires en andere materialen moet combineren dus je doet vaak maar een gekke kleur op de muur en laat het daarbij. Uit mijn ervaringen en met die van mijn klanten kan dit soms lastig zijn. Het moet nou eenmaal jouw warme en gezellige plekje worden. Het is dus belangrijk om het persoonlijk te houden, dus stay close to yourself!

Vaak is de laatste stap in het huis dan ook de decoratie van de wanden. Het is dan ook als de kers op de taart, het maakt het geheel gewoon net even meer af! Wanddecoratie gaat vaak om fotolijsten, posters, wandplanken, wandlampen enzovoort en daarom wil ik in deze blog ook verschillende wanddecoratie kort toelichten met de tips die ik hieronder ga vermelden. Want hoe kan je dit nou het beste aanpakken? Lees hieronder 4 tips!Tip #1 - Maak een 3D reliëf op je wanden.

Maak een groot kunstwerk op je wand met 3D reliëf. Een wand is natuurlijk vlak, maar door middel van het reliëf wordt de wand letterlijk 3D! Of je nou voor klassiek, modern, vormen of een strak patroon gaat. Doornmiddel van dit kan je diepte creëren in de kamer.


Tip #2 - Werk met wandplanken

Deze trend heb je vast niet gemist. Wandplanken zie je nu veel hangen in je omgeving en het leuke daaraan is dat je het kan combineren met elkaar. Hierbij krijg je een speels maar stijlvol geheel. Want juist wanneer je geen plek heb voor een grote kast kan dit een goede oplossing zijn. Je kan je trendy en verzamelde accessoires hierop zetten, wat het geheel gewoon net even afmaakt. Hierbij komt er eenheid in de kamer waardoor het net lijkt of jij een stylist heb ingehuurd. En heel eerlijk, wie wilt dat effect nou niet hebben?


Tip #3 - Een cluster van fotolijsten

Een cluster van fotolijstjes, we kennen het allemaal wel. Want met een persoonlijk tintje is een huis niet een thuis toch? Het is dan ook belangrijk dat het niet slordig gaat staan. Allemaal kleine fotolijstjes verspreiden over de wanden kan je beter niet doen. Zet bijvoorbeeld in de hoek een grote foto die jij op je vakantie heb gemaakt. En dan in de andere een cluster van kleinere fotolijstjes die herinneringen geven van vrienden, familie of natuurlijk andere gelegenheden.

Dit geeft uiteindelijker een rustiger effect dan overal een paar foto's. Maarrr..... om dit leuker te maken combineer het met andere vormen. Tussen de lijstjes door kan je gekke/stijlvole/mooie objecten plaatsen en het zal je verrassen hoe leuk dit kan staan. Om meer ideeën te krijgen dan de foto hiernaast loop voor inspiratie een keer door Loods5, Ikea of andere grote woonzaken. Dan krijg je zeker genoeg inspiratie!Tip 4 - Kies een gave wandlamp als accessoires


Als laatste tip de wandlampen. Dit is een persoonlijke favoriet van mij. Het grappig is dat dit ook echt als accessoires kan dienen en je heb er ook nog eens veel verschillende soorten van. Het hoeft namelijk niet meer een up of downlighter te zijn het is meer dan dat. Want ook dit kan je clusteren met verschillende formaten en vormen zo wordt het uiteindelijk meer als een object gezien. De blikvanger is een super toffe aanvulling op de wanden in je huis.


Wil je een mini make-over, want je komt er toch niet helemaal uit? Geen probleem! Wij Ontwerpstudio DH kunnen jou inspireren en adviseren. Heeft u interesse voor een advies of een heel nieuw ontwerp. Neem contact met ons op via Info@ontwerpstudiodh.com of www.ontwerpstudiodh.com
27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page