top of page

Blauw, blauw, blauw

Blauw, een kleur die je veel voorbij ziet komen binnen het interieur. Om maar een aantal prachtige tinten te noemen: Light Blue van Farrow & Ball, Vol Marmer van Flexa, Deep Space Blue van Little Greene en één van mijn favoriete Hague Blue van Farrow & Ball. Het is een kleur wat goed te combineren is met veel soorten materialen en andere kleuren. Je kan er verschillende sferen mee creëren. Een kleur waarmee je een klassiek interieur kan maken, ook een strak en minimalistisch interieur en een erg stijlvol en chique interieur.

De kleur blauw geeft een ruimtelijk gevoel en een gevoel van vrijheid. De koele kleur zorgt voor helderheid en het in balans zijn van de ruimte. Daarnaast is blauw erg geschikt voor een werk- of slaapkamer omdat deze kleur staat voor rust en inspiratie.

Beeld van Dezeen


Het is dan ook niet gek dat Pantone dit jaar een blauwtint heeft uitgekozen als kleur van het jaar 2020: Classic Blue (kleurcode 19-4052). Deze diep blauwe tint is tijdloos, eenvoudig en elegant. Volgens Pantone staat Classic Blue voor vertrouwen, rust en verbinding. Het geeft het verlangen naar een betrouwbare en stabiele basis waarop we weer kunnen bouwen. De kleur bevordert en reflecteert veerkracht.

Pantone heeft ook een aantal kleurenpaletten samengesteld om iedereen op weg te kunnen helpen met deze kleur. Hierbij gebruiken ze o.a. verschillende roze/ nude tinten of warme geel tinten.


Beeld van Elle Decoration Beeld van Lick


Naast dat je je muren kan verven in deze kleur, kan je er nog veel andere kanten mee op. Heb je er wel eens over nagedacht om je meubilair zoals bank of eetkamerstoelen te doen in donkerblauw. De combinatie van de juiste kleur en materiaal zorgt voor de uitstraling die je graag wilt. Zo kan je bijvoorbeeld eetkamerstoelen nemen in een donkerblauwe kleur in een velvet stof, blijft altijd mooi vind ik. Ook gordijnen is een mooi product om in een subtiele licht blauw tint te doen, of ook juist donkerblauw.

Durf jij het niet aan om meubilair of een wand in een kleur te doen? Of vind je het gewoon het mooist als dit neutraal en rustig is. Vergeet dan je accessoires niet. Hiermee kan je de kleur subtiel toevoegen, en mocht je het weer zat zijn, snel kunnen veranderen. Denk aan een kussentje op de bank, fotolijsten aan de wand of een blauw servies in de servieskast.


Blauw is niet alleen een trend kleur in 2020. Vooral donkerblauw is een kleur wat we volgend jaar ook nog veel zullen blijven zien. Dus goed nieuws voor de liefhebbers. Ook hier geldt dat het niet alleen op de wanden is, ook op de meubels. Door je meubels ene donkerblauwe kleur te geven krijgen ze meer karakter dan met een zwart likje verf.

Dus blijf vooral doorgaan met het toevoegen van blauw in je huis.Beeld van TLC Interiors

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page